Нов вид наркотично вещество навлиза на пазара в страната, съобщиха от МВР.

...
Нов вид наркотично вещество навлиза на пазара в страната, съобщиха от МВР.
Коментари Харесай

Нов вид наркотично вещество навлиза на пазара в страната

Нов тип наркотично вещество навлиза на пазара в страната, съобщиха от Министерство на вътрешните работи. В последните дни министерството е проверило повече от 1000 търговски обекта. Започнати са и 13 следствия.

Най-много аналози на опиатите има в Стара Загора, а в Смолян те се оферират в магазини, близки до гимназии. Един от собствениците казва, че го купил от дистрибутор.

„ Аз ги продавам за естествени субстанции. Купил съм ги с фактура. Обясниха ми, че успокоява “, споделя Петър Асенов, притежател на магазина.

Вече е почнало следствие, макар че съдържанието на марихуана при тестванията е под 0,2.

„ Всеки, който си разреши да трови нашите деца с сходни артикули, би трябвало да знае, че това вещество е високорисково наркотично вещество “, съобщи Недко Симов, областен прокурор на Смолян.

„ Хексо бите тетрахидроканабинолът е синтетичен карбинолит, който в последните 2-3 месеца направи доста мощна агресия в България “, изяснява и Стефан Бакалов от Агенция „ Митници “.

Аналозите на опиатите се предлагат най-често в магазини с електронни цигари, допълват от Министерство на вътрешните работи. От там оповестяват също ката, че има 11 арестувани.

„ Успяхме да изведем от комерсиалната мрежа, където се разпространяват тези наркотични субстанции, едно голямо количество, което беше доста елементарно налично до подрастващото потомство “, съобщи и Атанас Илков, шеф на ГДНП в София.

Аналозите би трябвало да бъде допълнени и в законодателството ни.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР